Ор Менахем Вінниця

Навчально-виховний комплекс

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Учнівське самоврядування Учнівське самоврядування
Електронна адреса
Учнівське самоврядування – добровільна організація учнів навчального закладу, яка забезпечує право і надає можливість в межах Статуту здійснювати регулювання і управління справами, які належать до їхньої компетенції та в інтересах учнів навчального закладу. Учнівське самоврядування здійснює свою діяльність у співробітництві з адміністрацією та колективом вчителів, а також з батьківським комітетом.Учнівське самоврядування, колектив учителів та батьківський комітет складають разом так званий “трикутник”. Всі сторони цього трикутника, – вчителі, батьки, учні, – зацікавлені в тому, щоб діти успішно закінчили навчальний заклад.

                     Робота секторів учнівського самоврядування :

 
Пор.Сектор учнівського самоврядуванняЗміст діяльності
1НавчальнийОблік відвідування, організація огляду знань, конкурсів, вдосконалення навчальної діяль­ності учнів, проведення предметних тижнів, інтелектуальних зма­гань.
2Дисципліни і порядкуОрганізація та контроль за чергуванням, за додержанням правил поведінки, зовнішнім виглядом учнів, поведінкою учнів в їдальні, проведення бесід про шкідливість куріння і алкоголізму.
3Спортивний Організація спортивних змагань різних рівнів, здійснення профілактичної роботи щодо запобігання шкідливим звичкам, участь в організації ту­ристських мандрівок.
4Культмасовий Організація  дозвілля  на  перервах  та у післяурочний час, проведення вечорів відпочинку, масових за­ходів, колективних творчих справ,  сприяння духовному розвитку учнів, допомога в організації вільного часу, творчих конкурсів, змагань, фестивалів.
5Трудовий Організація самообслуговування, нагляд за збереженням майна, дрібний і поточний ремонт, бла­гоустрій територій, сприяння організованому чергуванню в школі, нагляд за санітарним станом  школи  і забезпечення його  належного  утримання,  організація  і  здійснення  так  званих трудових акцій.
6Соціально-побутовийЗдійснення соціального захисту і організація допомоги учням з бідних родин, сиротам і напівсиротам.
7Інформаційний Збір та узагальнення інформації з шкільного жит­тя, сприяння розвитку мовної культури та культури спілкування, організація та здійснення художнього оформлення учнівського інтер’єру, підготовка інформації з різних питань, висвітлення цікавих традицій, організація виставок малюнків, виставок газет.
8Волонтерського рухуЗдійснення благодійної діяльністі, що сприяє розвитку людинолюбства, співчуття до труднощів і турбот інших людей; допомога пристарілим, інвалідам, ветеранам, одиноким.

 

 

 

 

 

 

 

Авторизація